Sportstad Utrecht

Sportstad Utrecht

Next level sportplatform met het meest complete sportaanbod van Utrecht.

Sportstad Utrecht

Next level sportplatform met het meest complete sportaanbod van Utrecht.

volgende case

Natuur & Milieu

facts
  • WordPress
  • 500+ locaties
  • 500+ sportaanbieders
design: Flowdesign
aan dit project werkten
bekijk alle hikers

Next level sportplatform

Sporten voor iedereen toegankelijk, dat is de doelstelling die Stichting Harten voor Sport voor ogen heeft. Daarom ontwikkelde samen met hen en Flow design Sportstad Utrecht: hét platform voor sport en beweging in Utrecht, met het meest complete sportaanbod van de stad. Het resultaat is een next-level platform geworden waarop je kunt zoeken op zowel sportaanbieders als -locaties.

Sprint naar de website
Sportstad Utrecht Sporten in de buurt

Content is King

De kracht van Sportstad Utrecht zit hem in de content. Doordat elke sportaanbieder zijn eigen profiel en account heeft, kunnen zij zelf hun informatie toevoegen en aanpassen. Deze omgeving is zeer gebruiksvriendelijk opgesteld zodat het sportaanbieders zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt om hun profiel volledig in te vullen. De site onderhoud zodoende zichzelf, onder redactie van platform moderators. Zo is het meest complete sportaanbod van Utrecht ontstaan.

Techniek

Om de grote hoeveelheid inhoud zo eenvoudig mogelijk te presenteren voor de gebruiker ontwikkelden wij een aantal handige zoekopties. Hierdoor is het mogelijk om zowel op locatie als op inhoud te filteren. Door Google maps te integreren in WordPress als CMS en dit te koppelen aan de enorme hoeveelheid content van Sportstad Utrecht, is het een overzichtelijk geheel geworden. Hiermee hebben we WordPress tot het uiterste gedreven.

Beheer & Tooling

Het stopt hier niet! Zowel het beheer als het doorontwikkelen van de website is een doorgaand proces. Er zijn grootse plannen, waaronder het landelijk toegankelijk maken van dit te gekke platform. Het balletje blijft dus rollen.