Project TryMe

Project TryMe

Het Internationale donatieplatform Project TryMe versnelt de zoektocht naar behandelingen voor ALS.

Project TryMe

Het Internationale donatieplatform Project TryMe versnelt de zoektocht naar behandelingen voor ALS.

volgende case

ALS Centrum

facts
  • Internationaal doneren
  • Donatie database
  • Responsive
design: Flowdesign
aan dit project werkten
bekijk alle hikers

Internationaal doneren

Met Project TryMe zetten Stichting ALS Nederland en ALS Centrum Nederland zich in om meer ALS-patiënten te laten participeren aan medicijnonderzoek. Momenteel is er te weinig geld om grote groepen patiënten te onderzoeken waardoor een oplossing voor de ziekte nog ver weg is. Met Project TryMe – als opvolger van het succesvolle Project MinE – is een platform gecreëerd waarop gedoneerd kan worden en waar direct de actuele status van het project kan worden geraadpleegd.

Bekijk het platform
Project TryMe Responsive Screen Project TryMe Responsive Screen

Ice bucket challenge

Herinner je de Ice bucket challenge nog? De trend waarbij mensen van over de hele wereld een emmer ijswater over zichzelf heen kieperde om awareness te creëren voor de ziekte ALS. Dankzij deze actie is in de zomer van 2014 binnen 30 dagen een bedrag van zo’n 100 miljoen euro opgehaald. Onze platformen hebben hier een groot onderdeel van uit mogen maken en daar zijn we toch wel trots op!

Vooruit met techniek

De techniek heeft het ons mogelijk gemaakt om verschillende betaalsystemen te koppelen in allerlei verschillende landen. Elk land heeft namelijk zijn eigen betaalmethode, zoals iDeal, Bancontact, MisterCash, GiroPay, et cetera. Zo werd het daadwerkelijke doneren zo makkelijk mogelijk gemaakt. Op deze techniek bouwen we continu door. Het doel is namelijk om in de toekomst mensen de mogelijkheid te geven hun eigen campagne te laten starten. Zodat iedereen op zijn eigen manier geld in kan zamelen voor de strijd tegen ALS.