KWR Publicatie Tool

KWR Publicatie Tool

De online zoekmachine voor alle wetenschappelijke publicaties van onderzoeksinstituut KWR.

KWR Publicatie Tool

De online zoekmachine voor alle wetenschappelijke publicaties van onderzoeksinstituut KWR.

volgende case

Presenter

facts
  • API ontwikkeling
  • Slimme zoekmachine
  • Publicatie tool
design: Flow design
aan dit project werkten
bekijk alle hikers

De uitdaging

Hoe deel je als onderzoeksinstituut je kennis met de buitenwereld? Hoe maak je zoeken door wetenschappelijke artikelen behapbaar via een platform? Voor KWR Water ontwikkelden we een portaal waarop online door de gehele bibliotheek gezocht kan worden. Maar niet zonder een paar slimme oplossingen!

Probeer de KWR Publicatie Tool
KWR Water Publications library WordPress API service KWR Water Publications library WordPress API service
KWR Water Publications library WordPress API filter search KWR Water Publications library WordPress API service KWR Water Publications library WordPress API filter search

Context context context

Een goed werkende zoekmachine is meer dan zoeken op een woord. Een valkuil is vaak dat een goed gevulde resultatenpagina aantoont dat de zoekmachine goed werkt. Niets is minder waar. Uiteindelijk is het doel de bezoeker bij dat ene stuk content te krijgen waar hij naar op zoek is. We lossen dat op met content on context. Door zoekwoorden te combineren met gestructureerde filters ontstaat een trechter. De zoekactie kan gaandeweg verrijkt worden waardoor de resultaten specifieker worden.

De andere kant van teveel resultaten is geen resultaat. Ons uitgangspunt was om een lege resultatenpagina te voorkomen. Wanneer een bezoeker zijn zoekopdracht specificeert, krijgt hij enkel filters aangeboden die relevant zijn. Er zit dus nooit een filter tussen waaruit geen resultaat zou ontstaan. Met deze slimme flow is de grote hoeveelheid wetenschappelijke content ineens zo gevonden!

Probeer het zelf

Kom maar door!

Achter het portaal gaat een tool schuil die je verwacht bij een onderzoeksinstituut maar helaas geen standaard is. We ontwikkelde een API service die content verrijkt en aanbiedt. Dit opent een hele wereld van mogelijkheden, iets waar een platform te beperkend voor is. Van de inhoud van de API kunnen meerdere partijen gebruik maken. Denk aan bibliotheken, websites en andere onderzoeksinstituten. Aan de andere kant kunnen ook bronnen toegevoegd worden die weer meer inhoud aanleveren.

Nog meer content

Naast de KWR Publicatie Tool en de API service ontwikkelden we ook de nieuwe KWR Water Corporate website.

Lees meer over de KWR Water website