Flow StyleGuide

Flow StyleGuide

Een flexibele tool die het mogelijk maakt om online de huisstijl te raadplegen en te beheren.

Flow StyleGuide

Een flexibele tool die het mogelijk maakt om online de huisstijl te raadplegen en te beheren.

volgende case

Gimmii

facts
  • WordPress
  • Styleguides
  • Tooling
  • Beeldbank
design: Flowdesign
aan dit project werkten
bekijk alle hikers

Online tool voor visuele identiteit

Het is een veel voorkomend probleem; na een intensief ontwikkelproces staat de huisstijl eindelijk maar het hanteren en up-to-date houden vormt de volgende doorlopende uitdaging. Veel tijd en moeite wordt gestoken in het verwerken van aanvragen voor bestanden en het corrigeren van fout gebruikte huisstijl-elementen. Om dit probleem op te lossen hebben Flow design en Hike een flexibele tool ontwikkeld die het mogelijk maakt om online de huisstijl te raadplegen en te beheren, genaamd de Flow StyleGuide.

Meer informatie
StyleGuide van ROC Amsterdam Beelbank van Flow StyleGuide

Flexibiliteit

Het ene bedrijf is het andere niet. Zodoende is ook elke huisstijl en de bijbehorende elementen anders. Om hier op in te kunnen spelen ontwikkelden we een modulaire tool waarmee eenvoudig en gericht een compleet handboek voor een huisstijl ingericht kan worden. Samen ontwikkelde we de Flow StyleGuide door tot een tool die simpel kan worden uitgebreid, en waar met een druk op de knop nieuwe styleGuides kunnen worden aangemaakt.

Beeldbank

Foto’s en afbeeldingen uploaden, opvragen en doorzoeken; door de beeldbankfunctionaliteit is dit een makkie geworden. Alle corporate foto’s zijn bijeengebracht in een grote overzichtelijke database die centraal beheerd wordt. Zodoende is alles altijd up-to-date in de StyleGuide. Door de tag-functie is het mogelijk om meerdere afbeeldingen tegelijk te selecteren en te exporteren voor zowel print als online gebruik.