ALS Centrum

ALS Centrum

Uiteenlopende doelgroepen bedienen vanuit een nieuw platform voor het ALS Centrum.

ALS Centrum

Uiteenlopende doelgroepen bedienen vanuit een nieuw platform voor het ALS Centrum.

volgende case

Flow StyleGuide

facts
  • Toegankelijke navigatie
  • Community
design: Flowdesign
aan dit project werkten
bekijk alle hikers

Een innovatief platform

ALS Centrum Nederland zet zich dagelijks in om ALS (en verwante aandoeningen) de kop in te drukken. De website staat bekend als hét expertisecentrum op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek, voor zowel patiënten als professionals. Samen met Flow design ontwikkelden we een nieuw platform waar techniek een hoofdrol speelt.

Zie het eindresultaat
ALS Centrum responsive website

No hands!

Elke doelgroep is anders maar de bezoekers van ALS Centrum zijn extra speciaal. Naast behandelaars, onderzoekers en artsen zijn ook patiënten zeer actief op dit platform. Deze patiënten maken vaak gebruik van speciale apparatuur om te internetten. Wij onderzochten hun behoeftes en kwamen tot een vernieuwde manier van navigeren. Met dit gedegen onderzoek zijn we erachter gekomen waar de website exact aan moet voldoen om te matchen met de doelgroep. Zo kan de website ook zonder muis en met oogbesturing bediend worden.

De ALS community

Naast een toegankelijke interface speelde de wens om ruimte te bieden voor onderlinge communicatie tussen patiënten, behandelaars, artsen en onderzoekers. Hiervoor ontwikkelden wij een forum dat toegankelijk is voor iedereen die iets met ALS te maken heeft. Zo kunnen professionals zich registreren op het platform en participeren in gesprekken rondom de zieke.

Het online ALS landschap

Naast de website van het ALS Centrum ontwikkelden wij ook de website van Stichting ALS Nederland, Project MinE en Project TryMe. Deze platformen zijn uitgerust met verschillende interessante oplossingen voor bijvoorbeeld het ontvangen van donaties en opzetten van campagnes.

Bekijk de Project MinE case